Produkter » Barn-i-Bil » Babyskydd 0 KG - 13 KG » Aton 3 + Bas 2-Fix, Charcoal
Aton 3 + Bas 2-Fix, Charcoal


Aton 3 + Bas 2-Fix, Charcoal

CYBEX ATON 3S
Tredje generationen av den framgångsrika babyskyddsstolen

Aton 3S kommer utan tvekan att bli en lika stor framgång som sin föregångare, den prisbelönta babyskyddsstolen Aton 2, som bl.a. blev testvinnare i Stiftung Warentests test i 6/2012 av säten i grupp 0+.

Nya säkerhetsfunktioner som t.ex. med det höjdjusterbara huvudstödet med inbyggt bilbälte, är säkerheten ytterligare förbättrat. Detsamma gäller för det utmärkta energiabsorberande skal som i kombination med det crashtestade LSP-system ger maximalt skydd vid en kollision. Stolen har även nya komfort funktioner, som t.ex. det stora XXL solskyddet. Aton 3S är dessutom en perfekt babyskyddsstol för särskilt för tidigt födda barn och mycket små spädbarn. En ny funktion ger en idealisk sittställning och ser till att små barn ligger med huvudet, nacken och bröstet perfekt i linje. Risken för kvävning genom att huvudet faller framåt är därför väsentligt reducerat. Aton 3S kan monteras med bilens bälte eller med en av Cybex två olika Aton stolbaser (bilbälte och ISOFIX monterad).

HÖJD-JUSTERBAR NACK- OCH HUVUDSTÖD (8-POSITIONER)
Enkel hantering och optimal skydd som växer med barnet

Det nya 8-positions nack- och huvudstödet med integrerade bälten är en annan aspekt av babyskyddets optimala sidokrockskydd.

Höjden på bältet justeras automatiskt beroende på höjden på huvudstödet. Y-bälte systemet har visat sig vara en mycket effektiv och bekväm säkerhetslösning särskilt för mycket små barn. Det mjuka sitsinlägget som är fastgjort på nack- och huvudstödet kan också användas för att reglera höjden på barnets bäcken.

L.S.P. SYSTEM
Linjär sidokrockskydd system

Det linjära sidokrockskydd systemet (L.S.P.) ger ytterligare 40 % säkerhet vid händelse av en sidokollision.

Det linjära sidokrockskydd systemet (L.S.P.) absorberar systematisk kraften av en sidokollision i en linjär serie av reaktioner genom axel- och huvudskyddet och kanaliseras därmed bort från barnet. Samtidig absorberas kroppens egen rörelseenergi orsakat av kollisionen på ett mycket tidigt stadium och huvudet leds aktivt in i en säker position.

INTEGRERAD HÖJDJUSTERING AV SITSEN
för att göra stolen så platt som möjligt eller rymligare

Nackmusklerna och reflexer hos för tidigt födda och mycket små barn är fortfarande underutvecklad och det finns en stor risk att huvudet faller framåt, vilket kan leda till allvarliga andningsproblem och även kvävning.

Genom arbetat i nära samarbete med tyska läkare och barnmorskor, har många tester utförs för att bestämma den ideala sittande vinkel för spädbarn, samtidigt som en ny funktion har utvecklats som garanterar plattaste möjliga liggande ställning. Risken för kvävning är därmed betydligt reducerat. Justeringsmekanismen erbjuder också större barn mer utrymme och komfort.

Aton 3 + Bas 2-Fix, Charcoal

Aton 3 + Bas 2-Fix, Charcoal
Delbetalning: läs mer
I lager
Aton 3 + Bas 2-Fix, Charcoal
Artnr: 514104003/513126001
Fabrikat: Cybex

Fraktklass 1 - läs mer

logo
2 999 SEK/st
Cybex

  TillbakaButiken/Kundtjänst

BACKAPLAN, GÖTEBORG
Färgfabriksg. 1

Mån - Fre: 10.00 - 18.00
Lördag: 10.00 - 16.00
Söndag/Helgdag:
11.00 - 16.00

Vi har
"det mesta för de minsta"
____________________

E-handel Kundtjänst:

Mån - Fre: 11.00 - 17.00


kundtjanst@nids4kids.se