Produkter » Barn-i-Bil » Bilstolar 9 KG - 18/25 KG » Cybex Sirona Q I-Size, Stardust Black
Cybex Sirona Q I-Size, Stardust Black


Cybex Sirona Q I-Size, Stardust Black

Den nya CYBEX Sirona Q i-Size uppfyller de nya europeiska kraven och regler för bilstolar ECE R-129. Denna nya "storleks reglering" säger att barn i åldern 15 månader och under skall färdas i en bakåtvänd bilbarnstol, som ses som det säkraste transportsättet av många experter, däribland konsument- och hälsoorganisationer såsom Which?, ADAC och tyska oberoende konsumenttestorganisationen Stiftung Warentest .

- Bakåtvänd upp till 105 cm, ca. 4 år
- 360° rotation med lätt tillträdesposition
- Ett-klicks-installation med ISOFIX
- Teleskopiskt linjärt sidokrockskydd (L.S.P. System)
- Kan användas framåtvänd med justerbar säkerhetskudde från 16 månader. De rekommenderar bakåtvänt åkande så länge som möjligt eller till minst 4 år.
- Spädbarnsinlägg ingår

När du använder CYBEX Sirona Q i-Size kan barnet transporteras i en bakåtvänd position från födseln tills de når 105 cm i längd (ung. 4 år). Denna nya intelligenta design innebär att även de längre barnen har gott om benutrymme för att sitta bekvämt. Men det tar inte upp för mycket utrymme - Sirona Q i-Size kan lätt installeras i mindre bilar. Ytterligare funktioner som en hands reglering till viloläge ger extra bekvämlighet och gör dagligt bruk enklare.

Ett smart 360° rotationssystem skonar föräldrarnas ryggar.
Den smarta rotationsmekanismen gör det lätta att växla mellan framåt- och bakåtvänd position utan att behöva ta ur stolen. Att sätta i samt ta ur barnet underlättas dessutom av att du enkelt kan vrida stolen ut mot dörröppningen. De rekommenderar bakåtvänt åkande så länge som möjligt, eller minst till 4 år.

En-klicks-systemet med ISOFIX för såväl framåt- som bakåtvänd position underlättar installationen samt garanterar ökad säkerhet.
Sirona Q i-Size är säkrad med bilens ISOFIX-system och kräver ingen ytterligare fastspänning. Ett stödben på framsidan hjälper till att absorbera kraften om olyckan skulle vara framme och tillför ytterligare stabilitet. Detta sätt att fästa stolen minimerar risken för felinstallation samt maximerar skyddsfaktorn.

Den innovativa Seat-to-chassi teknologin skapar en direkt förbindelse mellan stolen och bilens chassi.
Om olyckan skulle vara framme överförs kraften direkt till bilens chassi som i olyckans allra första skede aktiverar såväl bilens som stolens säkerhetssystem. Patentsökt.

Det teleskopiska linjära sidokollisionsskyddet (L.S.P. System) absorberar kraften i en kollision från sidan i ett mycket tidigt skede (patentsökt).
Vid såväl framåt- som bakåtvänd position ökar det justerbara linjära sidokollitionsskyddet (L.S.P. System) säkerhetsnivån. Systemet kan ställas in individuellt beroende på sätets position och biltyp och absorberar kraften vid en kollision från sidan (patentsökt).

Trots att det kan bli ont om benutrymme rekommenderar de bakåtvänt åkande så länge som möjligt.
Sirona Q i-Size kan användas framåtvänt från 16 månader eller 76 cm. Men i Sverige rekommenderar de bakåtvänt åkande så länge som möjligt eller till minst 4 år då det är det säkraste sättet för ett barn att färdas på.

Den justerbara säkerhetskudden med A.R.T. Teknologi reducerar riskerna med allvarliga nackskador utan att beröva barnets frihetskänsla (patentsökt). Tack vare det nya integrerade fastspänningssystemet är det inte nödvändigt att kudden behöver fästas separat.
I en framåtvänd position skyddas barnet av den justerbara kudden. Kudden fungerar ungefär som en uppblåst airbag, vilket absorberar kraften vid en kollision över hela dess yta. I jämförelse med ett konventionellt 5-punktssytem, reduceras belastningen på halskotorna betydligt. Dessutom, om olyckan skulle vara framme, garanterar systemet att barnet omedelbart är säkrat inom sätets säkerhetszon (patentsökt). Tack vare det nya integrerade fastspänningssystemet är det inte nödvändigt att fästa kudden separat med bilbältet (patentsökt).

Längd / Bredd / Höjd: 710, 440, 635 mm
Vikt: 15 kg
ECE R-129
Tyget kan maskintvättas i 30 °
Utvecklad och designad i Tyskland

Cybex Sirona Q I-Size, Stardust Black

Cybex Sirona Q I-Size, Stardust Black
Delbetalning: läs mer
I lager
Cybex Sirona Q I-Size, Stardust Black
Artnr: 517000641
Fabrikat: Cybex

Fraktklass 1 - läs mer

logo
5 495 SEK/st
Cybex

  TillbakaButiken/Kundtjänst

BACKAPLAN, GÖTEBORG
Färgfabriksg. 1

Mån - Fre: 10.00 - 18.00
Lördag: 10.00 - 16.00
Söndag/Helgdag:
11.00 - 16.00

Vi har
"det mesta för de minsta"
____________________

E-handel Kundtjänst:

Mån - Fre: 11.00 - 17.00


kundtjanst@nids4kids.se