Produkter » Barn-i-Bil » Bilstolar 9 KG - 18/25 KG » Cybex Sirona, Stardust Black
Cybex Sirona, Stardust Black


Cybex Sirona, Stardust Black

En bakåtvänd bilbarnstol minskar risken för skador i en frontalkrock med mer än 80 % jämfört med en konventionell framåtvänd bilbarnstol med ett bilbältesystem, eftersom kraften fördelas jämnt över en större yta.*

- Tryggt bakåtvänd upp till cirka 4 år
- 360° rotation med lätt tillträdesposition
- Framåtvänd med justerbar säkerhetskudde (9–18 kg)
- Ett-klicks-installation med ISOFIX
- Teleskopiskt linjärt sidokrockskydd (L.S.P. System)

Ledande konsumentorganisationer rekommenderar därför att barn åker bakåtvända bilbarnstolar även efter ha vuxit ur sitt babyskydd i grupp 0+. Med en unik kombination av smart funktionalitet och ledande säkerhetslösningar har Sirona tilldelads utmärkelsen som TESTVINNARE av Tysklands ledande konsumenttestorganisation Stiftung Warentest i testet 6/2012. * Enligt forskning som genomförts av VTI – Svenska Väg- och Transportforskningsinstitutet (Rapport 489A, 2003).


Ett smart 360° rotationssystem skonar föräldrarnas ryggar.
Den smarta rotationsmekanismen gör det lätta att växla mellan framåt- och bakåtvänd position utan att behöva ta ur stolen. Att sätta i samt ta ur barnet underlättas dessutom av att du enkelt kan vrida stolen ut mot dörröppningen.

En-klicks-systemet med ISOFIX för såväl framåt- som bakåtvänd position underlättar installationen samt garanterar ökad säkerhet.
Sirona är säkrad med bilens ISOFIX-system och kräver ingen ytterligare fastspänning. Ett stödben på framsidan hjälper till att absorbera kraften om olyckan skulle vara framme och tillför ytterligare stabilitet. Detta sätt att fästa stolen minimerar risken för felinstallation samt maximerar skyddsfaktorn.


Den innovativa Seat-to-chassi teknologin skapar en direkt förbindelse mellan stolen och bilens chassi.
Om olyckan skulle vara framme överförs kraften direkt till bilens chassi som i olyckans allra första skede aktiverar såväl bilens som stolens säkerhetssystem. Patentsökt.


Det justerbara linjära sidokollisionsskyddet (L.S.P. System) absorberar kraften i en kollision från sidan i ett mycket tidigt skede (patentsökt).
Vid såväl framåt- som bakåtvänd position ökar det justerbara linjära sidokollitionsskyddet (L.S.P. System) säkerhetsnivån. Systemet kan ställas in individuellt beroende på sätets position och biltyp och absorberar kraften vid en kollision från sidan (patentsökt).

Äldre barn kan oavsett storlek uppleva att det finns dåligt benutrymme när dom sitter bakåtvända.
Cybex Sirona kan vid dessa fall användas i framåtvänd position med en säkerhetskudde - 9-18 kg (ca 9 månader till 4 år).

 

Den justerbara säkerhetskudden med A.R.T. Teknologi reducerar riskerna med allvarliga nackskador utan att beröva barnets frihetskänsla (patentsökt). Tack vare det nya integrerade fastspänningssystemet är det inte nödvändigt att kudden behöver fästas separat.
I en framåtvänd position skyddas barnet av den justerbara kudden. Kudden fungerar ungefär som en uppblåst airbag, vilket absorberar kraften vid en kollision över hela dess yta. I jämförelse med ett konventionellt 5-punktssytem, reduceras belastningen på halskotorna betydligt. Dessutom, om olyckan skulle vara framme, garanterar systemet att barnet omedelbart är säkrat inom sätets säkerhetszon (patentsökt). Tack vare det nya integrerade fastspänningssystemet är det inte nödvändigt att fästa kudden separat med bilbältet (patentsökt).

Längd / Bredd / Höjd: 680, 440, 635 mm
Vikt: 15 Kg
ECE R44/04, Tillägg 7, Grupp 0+/1
Tyget kan maskintvättas i 30 °
Utvecklad och designad i Tyskland

Cybex Sirona, Stardust Black

Cybex Sirona, Stardust Black
Delbetalning: läs mer
I lager
Cybex Sirona, Stardust Black
Artnr: 517000057
Fabrikat: Cybex

Fraktklass 1 - läs mer

logo
Kampanjvara
Pris: 4 999 SEK 3 990 SEK/st
Cybex

  TillbakaButiken/Kundtjänst

BACKAPLAN, GÖTEBORG
Färgfabriksg. 1

Mån - Fre: 10.00 - 18.00
Lördag: 10.00 - 16.00
Söndag/Helgdag:
11.00 - 16.00

Vi har
"det mesta för de minsta"
____________________

E-handel Kundtjänst:

Mån - Fre: 11.00 - 17.00


kundtjanst@nids4kids.se