Köpvillkor

 

Betalning

För att kunna handla hos Nids4Kids.se måste Du ha fyllt 18 år. Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms. Priset som gäller vid beställningstillfället är även det som gäller vid leveranstillfället med reservation för eventuella systemfel, skrivfel och prisändringar p.g.a. ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.

BETALNINGSALTERNATIV

Betalning i butik

Du kan lägga en beställning via e-handeln och sedan komma in till vår butik för att betala på plats. Du slipper fraktkostnader och kan även se och testa varorna.

Kortköp - smidigt och säkert

Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort. Kortuppgifterna är krypterade med SSL och hanteras av vår samarbetspartner Ecster som är certifierade enligt PCI-DSS. Samtliga transaktioner som innehåller personuppgifter och kortuppgifter är krypterade vilket innebär att ingen obehörig kan se de uppgifter som skickas (och de sparas ej i vårt system).

Vi använder oss av 3D-secure (Verified by Visa/MasterCard SecureCode) som är ett autentiseringssystem för säkra kortbetalningar från Visa och Mastercard. Om du väljer att identifiera dig med BankID/Mobilt BankID kan du välja att spara ditt kort i Ecster Pay för att underlätta vid framtida köp.

När du lagt en order hos oss via kortbetalning så reserveras beloppet på ditt konto av er bank. Beloppet dras av oss från ditt konto när ordern godkänts och varorna fysiskt skickas från vårt lager.

Faktura - få varorna först, betala sen

Nids4Kids.se erbjuder betalning mot faktura i samarbete med Ecster (Kreditgivare är Handelsbanken Finans AB). När du betalar mot faktura tillkommer en avgift på 29 kr. Betalningsvillkoren är 14 dagar för privatpersoner. Fakturan skickas vid debitering automatisk till er e-post adress (så dubbelkolla gärna att den stämmer). Kreditprövning utan kännedomskopia sker automatiskt och leveransen sker endast till folkbokförd adress. Tjänsten erbjuds endast inom Sverige. Företag kan för nuvarande inte handla via faktura hos oss.
Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag (60 kr) samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid frågor rörande påminnelseavgifter/räntor, kontakta Ecster kundtjänst på telefon 08-701 46 67.

» Läs mer om hur Ecster behandlar era personuppgifter


Delbetalning
- handla nu men dela upp din betalning

Nids4Kids.se erbjuder delbetalning i samarbete med Ecster vid köp över 50 kr.
När ni genomfört ordern så går ni vidare till Ecsters system där ni slutför delbetalningen. Ni vökjer hur ni vill dela upp beloppet och ni får besked direkt om ansökan har gått igenom. Du kan när som helst välja att slutbetala er delbetlaning utan extra kostnad.

Grundkraven för att ansöka om delbetalning är följande:
- Du har fyllt 18 år
- Du har en stadigvarande inkomst av tjänst
- Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
- Du har inga betalningsanmärkningar
- Du är folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka

- Köp nu – betala nästa månad: 0,00% ränta, 0 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift.
Administrativ avgift på 29 kr tillkommer vid avisering

- Delbetalning 3 mån: 0,00% ränta, 95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift.
Inköpsmånaden är betalningsfri. Inköpsbeloppet plus kampanjavgift på 95 kr som delas upp på 2 delbetalningar till 0% ränta. Administrativ avgift på 29 kr tillkommer vid varje avisering.

- Delbetalning 6 mån: 0,00% ränta, 295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift.
Inköpsmånaden är betalningsfri. Inköpsbeloppet plus kampanjavgift på 295 kr som delas upp på 5 delbetalningar till 0% ränta. Administrativ avgift på 29 kr tillkommer vid varje avisering.

- Delbetalning 12 mån: 0,00% ränta, 295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift.
Inköpsmånaden är betalningsfri. Inköpsbeloppet plus kampanjavgift på 295 kr som delas upp på 11 delbetalningar till 0% ränta. Administrativ avgift på 29 kr tillkommer vid varje avisering.

- Delbetalning 24 mån: 8,95% ränta, 295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift.
Inköpsmånaden är betalningsfri. Inköpsbeloppet plus kampanjavgift på 295 kr som delas upp på 23 delbetalningar till 8,95% ränta. Administrativ avgift på 29 kr tillkommer vid varje avisering.

- Delbetalning 36 mån: 8,95% ränta, 295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift.
Inköpsmånaden är betalningsfri. Inköpsbeloppet plus kampanjavgift på 295 kr som delas upp på 35 delbetalningar till 8,95% ränta. Administrativ avgift på 29 kr tillkommer vid varje avisering.

- Delbetalning 595 kr/mån: 8,95% ränta, 295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift.
Inköpsmånaden är betalningsfri. Därefter aviseras 595 kr per månad till 8,95% i årsränta. Kampanjavgift på 295 kr samt den administrativa avgift på 29 kr ingår i månadsbeloppet.Exempel: Vid ett köp om 10 000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr och administrativ avgift 29 kr. Den gällande årsräntan är 13,82 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 18,74 %. Det totala belopp som du ska betala är 10 981 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 915 kr. Exemplet är beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader av en fullt nyttjad kredit.

Om Du missköter din delbetalning övergår kampanjen till basvillkor, men uppläggningsavgiften kvarstår; (1/24 betalning, 19,5% ränta, 29 kr aviavgift).

Vid frågor rörande delbetalning/påminnelseavgifter/räntor, kontakta Ecster kundtjänst på telefon 08-701 46 67.

» Läs mer om hur Ecster behandlar era personuppgifter


Beställning

Nids4Kids förbehåller sig eventuella fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga produkter i sortimentet. All bildinformation måste ses som illustrationer, och kan ej garanteras återge produktens exakta utseende. Vid eventuella fel i angivande av lagersaldo förbehåller sig Nids4Kids att korrigera detta i efterhand.

Vid större beställningar kan det förekomma att ordern delas upp i flera leveranser.

Leverans

Vår målsättning är att Du ska få leverans inom 2-4 arbetsdagar (med reservation för jul och långhelger). Leveranstiden kan dock variera beroende på hur många ordrar som måste expedieras samt omständigheter som Nids4Kids.se inte kan råda över. Det kan ta 1-2 arbetsdagar för att behandla er order tills det att den blir godkänd då det är samma personer som står i butik som hanterar e-handelsordrar. Då vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning vid köptillfället kan även detta påverka leveranstiden. Om vi beräknar att det kommer bli en fördröjd leveranstid försöker vi alltid meddela våra kunder detta antingen via telefon eller e-post. Vi levererar enbart inom Sverige för tillfället.

Leveransalternativ inom Sverige:

Hämtas

 — Ni kan välja att hämta ordern i butik och betalar sedan ordern i butik. Ni kan även välja att förbetala ordern med kort, faktura eller delbetalning för att sedan hämta ut ordern i butik. Om någon annan än beställaren hämtar ut ordern vid förbetalning, var god ha med både beställarens och uthämtarens legitimation.  Vi reserverar varan i 3 arbetsdagar ifrån det att ordern har godkänts tills den läggs ut i butik igen (vid förbetalning reserveras denna tills den hämtats ut.)

DB SCHENKER

 — Paket skickas via DB Schenker till mottagarens närmsta Schenker utlämningsställe. Maxvikt på paket är 20 kg. Leveranstiden är normalt 2-4 arbetsdagar beroende på leveransadress, allmänna helgdagar m.m.  När paketet når ombudet skickas det ut en avisering via sms. Paketet kan hämtas ut först efter ombudets avisering. En förutsättning är att du lämnat rätt mobilnummer vid köptillfället.

  - Paketspårning

   — När varan har skickats ifrån vårt lager får ni ett leveransbesked via e-mail där det även finns med instruktioner om hur ni spårar ert paket. Ni ska även kunna hämta ut ert paket med hjälp av er legitimation och det löpnummer som står på paketspårningssidan.

Fraktkostnader

Sverige: Se villkor under fraktklasser: Leveransen utförs av DB Schenker.

Avbeställning / Ändring

Önskar du avbeställa eller ändra din beställning måste det ske omgående. Kontakta då vår kundtjänst via e-post kundtjanst@nids4kids.se. Det är inte möjligt att avbeställa en order då varan är hämtad av fraktbolaget (detta sker vanligtvis runt kl.14.00). Är den upphämtad så tillkommer det då alltid avgifter för originalfrakt samt returfrakt om ni skulle ändra er.

Öppet köp / Ångerrätt

ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT: Vi tillämpar Distansförsäljningslagen för privatpersoner, vilket innebär att du som konsument erbjuds 14 dagars öppet köp / ångerrätt efter att varan mottagits. För att öppet köp / ångerrätt ska gälla ska produkten vara i väsentligen oförändrat skick samt skickas tillbaka i originalkartong och väl emballerad. Ni måste ha postat er retur inom 14 dagar efter att ni har informerat oss om att ni vill skicka tillbaka artikeln.

Returfrakten betalas av konsumenten. Öppet köp / Ångerrätt gäller Ej företag!

Om du ångrar ditt köp ber vi dig att kontakta vår kundtjänst e-post: kundtjanst@nids4kids.se inom 14 dagar efter att du mottagit din vara. För att vi ska kunna hjälpa dig snabbt och smidigt behöver vi ditt ordernummer som du finner du på din orderbekräftelse, ditt namn och produktens namn som du vill returnera. Vänta på att vi godkänner returen så att det inte blir några oklarheter på vad som gäller. När vi har mottagit varan gör vi en kontroll av att den är ok. Efter att kontrollen är färdig så kommer vi att göra en återbetalning/kreditering av faktura (beroende på valt betalsätt) inom 14 dagar från att vi har erhållit er retur (observera att originalfrakt samt eventuell fakturavgift kommer att kvarstå att betala).

Om kunden har använd varan i större utsträckning än vad ses nödvändigt för att fastsälla dess egenskaper vilket lett till att den returnerade varan ses som mindre värd, har Nids4Kids rätt att dra av en summa motsvarande värdeminskningen. Denna värdeminskning bedöms i det aktuella fallet.

Vid Återköp/Byte återbetalas varukostnaden (ej fraktkostnad eller eventuell fakturaavgift) efter det att vi mottagit varan samt kontrollerat att den är felfri, där varan sänts fraktfritt eller frakt under standardfrakt så görs ett avdrag på varuvärdet motsvarande fraktkostnaden som varierar från produkt till produkt, minimum 119kr.

Om du handlat i vår fysiska butik tillämpar vi sju dagars öppet köp (pengar åter) och 14 dagars bytesrätt (byte till annan vara till samma pris) mot uppvisande av kvitto. Varan ska vara oanvänd och i originalförpackning.
OBS! Ångerrätt och bytesrätt vid köp i butik gäller ej barnvagnar, barnvagnstillbehör, bilbarnstolar, dopklänningar, hygienartiklar eller varor som är specialbeställda till kund.


Outlösta paket omfattas ej av ångerrätten enligt distans- och hemförsäljningslagen. För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på varans värde, gällande returfraktkostnaden (då varans skickats fraktfritt eller under standardfrakt är denna 119.-) samt en expeditionsavgift på 99kr (original frakt samt eventuell fakturaavgift kvarstår även). Utlämningsstället förvarar ett outhämtat paket i 14 dagar sedan returneras det till oss.

Returadress för alla paket är:
Nids4Kids
Färgfabriksgatan 1
417 05 GÖTEBORG


Tänk på att om ni handlat via faktura och angiven förfallodatum går ut runt den tid ni skickar tillbaka varan så ansvarar ni fortfarande för fakturans betalstatus och blir det eventuell påminnelseavgift så är detta ert ansvar. För att förhindra detta kan ni antingen kontakta oss så kan vi se om banken kan förlänga förfallodatumet någon vecka eller så betalar ni helt enkelt fakturan innan den gått ut och så betalar vi tillbaka pengarna direkt till ert konto istället för att kreditera fakturan när vi fått tillbaka varan. Vi kan inte kreditera fakturan innan vi fått tillbaka returen.

Bytesrätt

Vill du byta en produkt ber vi dig att kontakta vår kundtjänst på e-post: kundtjanst@nids4kids.se. För att vi ska kunna hjälpa dig snabbt och smidigt behöver vi ditt ordernummer som du finner du på din orderbekräftelse, namn och produktens namn samt vilken produkt ni vill byta till. Vi kollar då först upp så att bytesartikeln finns i lager och lägger då undan denna i väntan på er retur. Egen returfrakt plus frakten för den nya varan (den nya frakten beror på vilken typ av artikel det rör sig om) betalas av kunden. Nya frakten betalas in till vårt BankGiro och dessa uppgifter får ni i mailet från kundtjänst.

Garanti/Reklamation

Vi ger minst 6 månaders garanti på alla produkter du köper hos oss. Detta gäller om inte annat anges på produkten och för både privatpersoner och företag. Som privatperson omfattas du även av konsumentköplagen, vilket innebär att du har reklamationsrätt i 3 år. Garantin omfattar fabrikations- och tillverkningsfel. Om varan går sönder p.g.a. att anvisningar inte följts, allmän förslitning eller ovarsam behandling räknas det inte som fabrikationsfel.

Köparen ska reklamera en felaktig vara inom skälig tid efter att felet uppmärksammats. Enligt Konsumentköplagen är det vid reklamation efter garantitidens slut upp till dig som konsument att bevisa att felet fanns redan från början. Spara alltid kvitto för eventuella garanti- och reklamationsärenden. Vid reklamation vänligen kontakta vår kundtjänst på e-post: kundtjanst@nids4kids.se.

Vid reklamationsärenden skickas en retursedel endast via e-mail som en .PDF fil som ni får skriva ut och använda för att returnera den felaktiga artikeln.

För vidare information – kontakta Konsumentverket på www.konsumentverket.se

Förlossningsgaranti

Vi har förlossningsgaranti på våra barnvagnar och bilbarnstolar upp till 14 dagar efter förlossning. Du har rätt att returnera varan om något går snett med graviditeten eller förlossningen. Vid tillämpande av förlossningsgaranti ska varan vara oanvänd och vi kräver ett läkarintyg. Varan ska returneras i originalförpackning.

Transportskada / Felleverans

Vid dold transportskada, fel varor eller saknade varor skall anmälan ske till vår kundtjänst på e-post: kundtjanst@nids4kids.se (vard. 11.00–17.00) inom 3 dagar att ni mottagit er order. Om du mottagit en vara där ytterpaketet har blivit skadat under transporten – anmärk detta till utlämningsombudet/chauffören omgående och be om ett skriftligt dokument från dem som bekräftar detta, kontakta sedan vår kundtjänst på e-post: kundtjanst@nids4kids.se (vard. 11.00–17.00), inom 3 dagar.

Säker kortbetalning

Vi erbjuder en hög säkerhet vid kortbetalningar genom vårt samarbete med NETS; en av Nordens ledande aktörer inom korthantering (PCI-DSS certifierade). NETS har tagit fram ett eget koncept kallat Anti-Fraud som innehåller olika säkerhetslösningar så att man ska kunna känna sig säker när man betalar med kort över nätet och minska risken för bedrägerier.

När du kommer till kassan så är du på en krypterad sida. Det betyder att all information som lämnas här är skyddad mot insyn av andra via kryptering. När du väljer att betala med Visa/Mastercard så kommer du att få fylla i uppgifter som efterfrågas i kassan och sedan bekräfta ordern. Därefter flyttas du över till NETS säkra betalsida. Här kommer du att få fylla i dina kortuppgifter och sedan bekräfta betalningen.

Reservationer

Nids4Kids.se reserverar sig för eventuella felaktigheter i bilder och texter. Vi reserverar oss också för prisändringar p.g.a. systemfel, skrivfel, ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Eftersom leveranstiden påverkas av bland annat lagerstatus och inkommen ordervolym kan leveranstiden i undantagsfall bli längre än normalt. Eftersom vi även har fysisk butik så kan det i vissa fall vara så att även om en vara står att den finns i lager när du beställer varan så kan den ändå vara slut i butik. Om detta händer meddelar vi kund om detta ni får då välja om ni vill ha en liknande vara, avbryta ordern eller om vi räknar med att få in mer av varan så kan ni välja att vänta på att den kommer in igen. Observera att har ni inte svarat på detta meddelande inom 30 arbetsdagar så kommer er order att makuleras automatiskt så ni är ansvariga för att ha uppgivit korrekt e-mail adress vid skapande av kontot. Detta kan även göra att priset på en vara i vår e-butik kan skilja sig från butik ifall att butikens pris har ändrats och det inte hunnits reflekterats i e-butiken.

 

För att få bästa upplevelsen på sidan rekommenderas en hyfsat ny webbläsare. Det är inte ett krav utan mer en rekommendation i och med att vissa effekter inte syns i webbläsare Internet Explorer 6 och äldre, sidan går att använda helt utan problem dock. Hämta senaste versionerna av de mest populära webbläsarna här: Microsoft Edge - Mozilla Firefox - Google Chrome - Opera